Student, wij zoeken Jouw Verhaal!

‘Je bent jong en je wilt wat’. En je kán ook wat. Maar het systeem waarin je beweegt staat die creatieve vrijheid niet altijd toe. Het HBO of de Uni bevindt zich nog grotendeels in een bureaucratische en analoge wereld, waar jij allang digitale oplossingen hebt gezien. Maar, luisteren doen ze (nog) niet… ‘Je moet eerst ‘leren’ hoe je in het gareel functioneert, om daarna je eigen ding te mogen doen’, zeggen ze. Wij vinden dat een beetje gek.

In het boek ‘Nooit Af in het Onderwijs’ besteden we daarom veel ruimte aan de visie van jonge mensen over het organisatiesysteem rondom het concept ‘school’. Want hoe kun je een systeem veranderen zonder de huidige ‘klanten’ aan het woord te laten?

We zijn nu in de aller-allerlaatste fase en zoeken jouw verhaal! 

We hebben het in het boek ‘Nooit Af in het Onderwijs’ niet exact over wat je leert, of wat de beste leerstrategie is om tot kennis te komen. Maar vooral over de organisatie om de studiezalen heen. MOOCS, Open Source, de (belachelijke) studieboeken prijzen, statische regelgeving en het logge apparaat dat hogescholen en uni’s tegenwoordig steeds meer worden. Dat móet toch te hacken zijn! 

Via dit korte vragenlijstje zijn we op zoek naar de beste studentenhacks, de avontuurlijkste verhalen en briljantste buitenominterventies die het systeem ruimdenkender maakt (en de lezer helpt om zelf voortvarend aan de slag te gaan!). Heb jij zo’n verhaal? En mag het in een boek? Laat het ons dan weten!

De link vind je ook hier: 

https://bit.ly/2pcIKKO

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s