Het betaboek: Easycratie in het Onderwijs

Onderstaande tekst later lezen en meteen bestellen? Dat kan hier! Via bit.ly/bestelbetaboek

 

Om maar met de deur in huis te vallen: Wij praten niet alleen over easycratische manieren van werken, maar we dóen het ook (je zou verwachten dat zoiets logisch is, maar regelmatig komen we organisaties tegen die A in hun visie zetten, terwijl ze B doen…).  In 2017 zijn wij natuurlijk begonnen met de verkoop van 50.000 amuseboekjes ‘Nooit Af in het Onderwijs’, waarna we als de wiedeweerga door zijn gegaan met het grote boek (dat 20x zo dik is als het amuseboekje). Ondertussen stortte het onderwijsveld voor onze ogen in en zagen we easycratie in de praktijk ontstaan… 

Wat we met die gebeurtenissen deden? Negeren zou van de zotte zijn geweest – dus gebruikten we alle actualiteiten en schreven stukken tekst opnieuw. We namen alle inzichten mee naar de permanente beta-staat die nú in de samenleving aan het ontstaan is!  

Toen we een paar maanden geleden besloten om in de tussentijd nóg een boekje uit te brengen, was dat voor de lineair denkende mens een enorme verrassing (en even wennen). Maar voor ons was het logica! We verzamelden onze favoriete digitale tools die kunnen helpen om een paar uur per week aan administratie te besparen, we schreven een stuk over digitale etiquette, beschouwden allerlei wetgeving die om het lerarentekort op te lossen (zo makkelijk? Ja, echt!) en we legden even uit dat de Stille Reserve niet bestaat. En dat werd een boekje!

Een ‘beta-boekje’. Een boekje dat nooit af is, en in ons geval niet eens als woordspeling: Dit betaboek gaan we met een niet cyclische regelmaat (easycratisch dus) voorzien van nieuwe digitale tools die helpen om de werkdruk nóg meer te verlagen!

Het is ondertussen AF! met 88 pagina’s (13.000 woorden) zijn we er enorm trots op! Een betaboekje kost €8. De boekhandels kopen het in, maar u kunt het ook via onze website bestellen. Via ons instagram kanaal kunt u updates volgen. Daarnaast hebben we twee infographics gemaakt, die u kunt vinden onder het menu bij ‘Open Source & Gratis Tools’

Handig weetje: We kunnen een speciale uitgeverskorting geven van 20% bij meer dan 10 bestelde boeken. Bestelformulier: bit.ly/bestelbetaboek 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s