De herdruk van de amuses is af!

Hoezee en hoera! We zaten een paar maanden zonder, maar ze zijn er weer: De amuses van ‘Nooit Af in het Onderwijs’! Met extra content en wijzigingen die we aangedragen kregen van lezers. ‘Want,‘ zeiden sommige lezers terecht ‘Wij willen wel meer weten over de term easycratie en ook de permanente in beta staat is voor uitleg geschikt‘. In ons betaboekje ‘Easycratie in het Onderwijs’ besteden we daar ruimschoots aandacht aan, maar de amuse schreven we in de zomer van 2017, bedoeld als voorafje van het grote boek. We hadden nooit kunnen voorzien dat er zo snel 50.000 stuks over de toonbank zouden vervliegen, of dat ons grote boek de verdieping zou krijgen die het nu heeft…

Het onderwijsveld staat in lichterlaaie, bureaucratische interventies helpen niet mee en de werkvloer zoekt naar mogelijkheden om eigenhandig de administratiedruk omlaag te brengen. Die ruimte is er, maar je moet hem wel pakken!

In de hernieuwde amuse nemen we dit mee. We hebben easycratie toegevoegd; een knipoog naar de bureaucratie met liefdevolle manieren daar mee om te gaan. Ook de permanente in-beta-staat wordt goed uitgelegd. Want, wat zou er gebeuren als we allemaal altijd in ‘bèta’ mochten werken? Als fouten maken niet meer kan, maar we gewoon nog-niet-af zijn. Als er ruimte mag zijn voor groei en ontwikkeling. Als je op organisatieniveau mag experimenteren om te ontdekken hoe het beter kan, makkelijker kan en het werkplezier floreert. Wij zijn er van overtuigd dat de amuse u daar al een eindje mee op weg helpt!

Het amuseboekje telt 36 pagina’s en 6.000 woorden. Het komt in copyleft (dus mag je alles gewoon delen). Binnen- en buitenwerk is ontworpen door Ingrid Bockting en gedrukt bij drukkerij Wilco. Waarvoor veel dank! Ze kosten €0,28 per stuk. Maar zijn enkel te bestellen in hoeveelheden van 280 stuks (een doosje).

In de video hieronder kunt u even een kijkje nemen van dichtbij!

Bestel de nieuwe amuses via de link!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s