Bestellen: Easycratie in het Onderwijs

 

Via dit formulier bestelt u direct het betaboekje ‘Easycratie in het Onderwijs’: bit.ly/bestelbetaboek 

 

INHOUD:

In ‘Nooit Af in het Onderwijs’ komt werkdruk veelvuldig aan bod. Logisch! Het houdt ons immers weg van de essentie en blokkeert ruimte en tijd. Easycratische benaderingen kunnen hier enorm goed bij helpen! Omdat werkdruk volgens ons één van de meest urgente vraagstukken in het onderwijs is, besloten we dit alvast als los boek uit te brengen onder de titel ‘Easycratie in het Onderwijs’. Zodra dit soort vraagstukken getackeld worden, houden we tijd, energie en mentale ruimte over om voor de rest van de complexe puzzel.

‘Easycratie in het Onderwijs’ is een bètaboekje. Een boekje dat nooit af is. En in ons geval niet eens bedoeld als woordspeling naar de titel. 😉 De ontwikkelingen gaan duizelingwekkend snel. Er is een heel goede kans dat er over een paar jaar apps bestaan, die zo snel en accuraat zijn dat het veel andere tools overbodig maakt. En dat is prima! Dat hoort bij de tijd waarin we leven; een staat van permanent beta.

Precies om die reden proberen we jaarlijks (of wanneer er een herdruk aankomt) een update uit te brengen van het betaboek. Dit is dus versie 1.0 van ‘Easycratie in het Onderwijs’. Digitaal kunt u bovendien, met een niet cyclische regelmaat, een update van alle nieuwe tools vinden (de link voor alle digitale apps vindt u achterin het boek). 

En bent u nieuwsgierig naar de rest van de grote complexe onderwijspuzzel? Dat ligt nu (januari 2019) bij de redactie en volgt in het voorjaar. Zoveel dikker dan we van plan waren; we zijn er dan ook dubbel zo trots op! U leest ondermeer onze inzichten over oligarchen en olilarven, duiden we de schadelijke rol van vakbonden en educatieve uitgevers in het onderwijsveld, bezuinigen we onderwijsbestuurders weg en ontdekken we tot onze teleurstelling hoe de meester een slaaf werd (van onderwijsmethodes en wurgcontracten). Een must-read voor mensen die zich betrokken voelen bij onderwijs!

LUISTERBOEK:
Het is een ontzettend feestelijke ervaring als je je eigen boekje mag voorlezen in een heuse audioboekenstudio. In november 2018 was Annette de gelukkige! Thinium toverde onze onderwijsamuse om naar een luisterverhaal van zo’n dertig minuten. Ideaal voor in de auto! Het audioboek kunt u aanschaffen via Luisterrijk.