Annette Dölle (1976) is groepsdynamicus en werkt op het snijvlak van sociale innovatie en technologie. Was ooit leraar, maar beweegt zich al jaren voornamelijk in het maatschappelijk domein. Ze weet als geen ander met zo weinig mogelijk geld en middelen in korte tijd veel in beweging te zetten. Op deze manier initieerde ze meerdere impactvolle initiatieven, waaronder KeepitCleanDay. Als schrijver en spreker geeft ze lezingen en les over deze manier van werken.
Annette komt uit het Friese Lemmer, waar ze opgroeide als dochter van een rayon inspecteur in de landbouwwerktuigen. Haar jeugd was gevuld met muziek en sport, waar de HAVO een faciliterende rol in speelde, dankzij bandjes en krantredacties. Het concept ‘school’ vervormde zich al snel tot vrijplaats van creatieve ontwikkeling. Na de HAVO volgden de Pabo, Frank Sanders’ Akademie voor Musical Theater, Acteeropleiding De Trap, Dramatherapie, IB-opleiding en aan de UvA Sociologie. Niet verrassend dat ze enkel de Pabo afmaakte en bij alle overige opleidingen in het laatste jaar stopte.
Haar leukste onderwijsherinnering is de 1ste lesdag op de Pabo, toen bleek dat er ter plekke in de gymzaal klassen moesten worden gevormd. Zonder regie, voorbereiding of papier. In elke hoek moest zich als vanzelf een groep verzamelen. 75 studenten die opstonden en de eerste stappen naar zelfredzaamheid zetten. Vijf minuten werk. Klaar!
Martijn Aslander (1972) is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta.
Zowel op het podium als in zijn publicaties brengt hij met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart.
Martijn is opgegroeid in het Drentse Borger, als zoon van een aardrijkskunde/ geschiedenisleraar, die later zijn eigen huiswerkinstituut begon. Hij deed de HAVO, MAVO, Huishoudschool en volgde daarna hetzelfde rijtje de andere kant weer op. Tot hij bij Rechten in Groningen belande, 4 studiepunten scoorde om vervolgens op zijn 23ste voltijd in zijn eigen buitensportbedrijf te stappen.
Zijn leukste onderwijsherinnering is ‘operatie walkman‘. Waarmee er hij op de middelbare school voor zorgde dat zijn walkman, waar hij die zomer hard voor gespaard had, niet afgepakt werd. Dit regelde hij via de leerlingen- en medezeggenschapsraad, waarna hij een handtekeningenactie startte, die getekend werd door 80% van de school. Conclusie: Operatie Walkman geslaagd!