Open Source en Gratis Tools.

We beschreven al hoe we heel-veel amuseboekjes in korte tijd verkochten. Dankzij ons netwerk? Ja, zeker. Maar vooral dankzij snelle en gratis middelen die ons hielpen dat netwerk met gemak te bereiken en te enthousiasmeren.

Hieronder in een handig lijstje een aantal digitale middelen die helpen om zonder geld en papier te manifesteren: 

MAILCHIMP: Een programma om nieuwsbrieven in te maken. Enorm eenvoudig, je slaat alle mailadressen op in een lijst en koppelt daar ‘campaigns’ aan – nieuwsbrieven voor elk thema. Wil je dingen hergebruiken of herhalen? Mailchimp bewaart alles voor je, zodat je altijd terug kan grijpen op iets dat je eerder maakte.

Mail_Chimp-672x200

TYPEFORM: Het beste (wat ons betreft) digitale formulier dat we kennen. Je kan alles maken dat je maar wilt – van survey’s tot simpele wensenlijstjes, van bestelformulieren tot evenementaanmeldingen. Wat wij er vooral ook leuk aan vinden zijn de statistische plaatjes die typeform voor je maakt. Zo kun je in een handomdraai de gemiddelden van alle ingevulde formulieren zien.

share_typeform

TEXTEXPANDER: Is er speciaal tegen werkdruk! Het is een programma waar je eigengemaakte, simpele codes kan koppelen aan stukken tekst die je zelf schreef. Stel, je moet vaak hetzelfde mailtje sturen (naar 28 ouders bijvoorbeeld of 64 studenten). Dan kun je met textexpander de vaak gebruikte tekst in een korte code plakken en in plaats van de tekst, typ je de code in je mail. Et voila! Klaar.

TextExpander

SOCIALE MEDIA: Sinds vandaag mag je op twitter 280 tekens schrijven, al bijna een boek dus. 😉 Sociale media zijn platforms (facebook, twitter, linkedin) waar je slim gebruik van kunt maken. Als je een beetje in contact blijft met mensen, is dit een prima plek om je projecten te delen en vragen te stellen. En een kleine note daarbij: blijf integer en discreet. En lief.

Voor nu deze tools. In ‘Nooit Af in het Onderwijs’ vertellen we over veel meer manieren en digitale middelen die het onderwijsveld met gemak kunnen helpen!

114-free-puzzle-social-network-icons-l