Het ontstaan.

Toen bleek dat ‘Nooit Af‘ van Erwin Witteveen en Martijn Aslander, een behoorlijke bestseller aan het worden was en de inhoud maatschappelijk resoneerde, bedacht Martijn dat het een goed idee zou zijn om van elk maatschappelijk veld een apart boek te maken. In ‘Nooit Af’ was alles helder en hoopvol aangestipt, maar experts binnen het veld zouden daar een flinke verdieping aan kunnen geven.

Hij nodigde Annette uit om de eerste te maken binnen het thema onderwijs. In de vorm van een ‘curatorschap’ zou er een bundel samengesteld moeten worden. Maar al snel ontwikkelde het idee zich. En voor ze het wisten ontstond er een volledig nieuwe inhoud, gedragen door het gedachtengoed van ‘Nooit Af’.

In januari 2017 werd de start gemaakt. Ze doken de onderzoeksjournalistiek in, heropenden oude onderwijsnetwerken, creëerden nieuwe contacten en Annette schreef artikelen die op haar website als verzamelplaats dienden.

Zo nu en dan ging er een publieke vragenlijst uit, werd er informatie uit de ‘crowd‘ gehaald en berichten op social media gedeeld. Langzaam ontstond er een fundament van waaruit het steeds zichtbaarder werd hoe een veld, waar dagelijks zo’n drie miljoen mensen in rond lopen, zich georganiseerd heeft. Het blijkt complex! Des te meer redenen om te easycratiseren en als de wiedeweerga op te schrijven hóe dat in zijn werk gaat!